Peter Rouffaer

Wat de vocale begeleiding van acteurs betreft proberen we de acteur vrij te maken voor het volledige scala van emotionele belasting die een rol of tekst vergt.

Dit vrijmakingsproces gebeurt, wat mij betreft , op basis van een zeer nauwkeurig proces waar de bevrijding van de verbeelding door het lichaam primordiaal is .
De bevrijding van de verbeelding en het lichaam is een snelweg naar de bevrijding van de stem van de acteurs. 

Bio

Peter Rouffaer is freelance acteur en gepensioneerd artistiek docent aan het departement Drama aan het KASK in Gent

Hij is licentiaat in de sociologie (1971 en volgde nog een specialisatiejaar in de kunstsociologie aan de Universiteit van Suid-Afrika, Pretoria (1972)

Nadien behaalde hij een 1e prijs toneel toneel van het Koninklijk Conservatorium te Brussel (1981)

Verder kreeg hij een opleiding schilderkunst aan de Portaelschool in Vilvoorde o.l.v. Guido Verhaeghe.

Voor een meer holistische benadering van de stem volgde hij diverse cursussen, ondermeer "Teachers Training on the Voice" o.l.v. Kristin Linklater, (U.S.A) Teachersopleiding stem bij Shakespeare & Co, (The Mount, Lennox) . Hij volgde de tweejaarlijkse  teacherstraining bij Catherine Fitzmaurice waarbij hij associate teacher werd benoemd.

Verder volgde hij  sinds 1989 tot nu jaarlijkse stem- en theaterstages aan het Roy Hart Theatre te Malerargues (F) bij Enrique Pardo. 

In het het Banff centre in Canada (2009)volgde hij een zangstage bij Richard Armstrong

Jaarlijkse  dansstages o.l.v. Dominique Dupuy, Frans danspedagoog van de Rencontres Internationales de la Danse Contemporaine te Parijs (1991 tot 2010 ) staan ook op zijn actief.

Als filmacteur is hij bekend door verschillende BRT-VRT en TF1-RTBF producties waarvan de meest recente in “Recht op recht”, “Witse”, “Kinderen van Dewindt” en “Thuis” .

Als docent stem en toneel was Peter Rouffaer verbonden aan de conservatoria van Brussel en Luik en KASK in Gent en andere stedelijke conservatoria en acteerstudios.

Zangervaring deed hij op bij de Engelse sopraan Venice Manley