Evta-Be, een interactieve vereniging - Lieve Jansen

Ontstaan uit de gezamenlijke opzet van de initiatiefnemers om noden en verworven kennis van zangdocenten, zangers, koorleiders, woordkunstenaars , artsen, logopedisten, kinesitherapeuten en andere omkaderende coaches te verenigen, wil Evta-Be een dialoog tot stand brengen tussen al deze bij de stem betrokken professionelen.

Uit de nieuw opgedane ervaringen kunnen weer andere initiatieven ontstaan die stemgericht artistiek en wetenschappelijk  onderzoek tot stand brengen en bevorderen.

Bio Lieve Jansen

Lieve Jansen behaalde het hoger diploma zang en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel.

Zij vervolgde haar zangstudies in Londen en Salzburg (Das Deutsche Lied) en heeft een uitgebreid repertoire in Lied, oratorium en opera waarmee zij een internationale carrière opbouwde.

Voor Jeugd en Muziek regisseerde zij verschillende opera’s met jonge zangers tussen 15 en 22 jaar.

Zij gaf les aan verschillende muziekacademies en is sinds 1985 verbonden aan het Lemmensinstituut.

als zangdocente en sinds 2009 ook als titularis van de cursus Liedkunst.

Daarnaast geeft zij regelmatig Masterclasses en workshops in binnen- en buitenland.

Een artistiek onderzoek naar een vernieuwend audiovisueel Liedproject (2006-2009) “In Tränen unendlicher Lust” met wetenschappelijke ondersteuning door spectrografische analyses omtrent interpretatie van een Lied,  bracht een nieuwe carrière op gang als geaffilieerd onderzoeker in samenwerking met het “Stemexpertisecentrum” en het departement Neurowetenschappen- Exp. Otorinolaryngologie van de KU Leuven.

Lieve Jansen is initiatiefnemer tot de oprichting van Evta-Be, samen met Sarah Algoet en Jurgen Vollens.