Workshop - Via improvisatie ontdekken we een specifiek uitgeschreven partituur

zaterdag 16 maart 2013, 10 - 16 uur

Françoise Vanhecke

Verschillende improvisatiemethoden en -technieken worden getoetst aan fragmenten uit de grafische partituur Aria van John Cage.

Er wordt een spectrogram afgenomen bij het zingen van een fragment. Na de workshop wordt nog eens datzelfde fragment gezongen en opnieuw een spectrogram afgenomen.

De zangers mogen improviseren of vertrekken vanuit een gedrukte partituur. Er is geen voorkennis vereist.
 

Françoise Vanhecke, sopraan - belcanto en extended techniques - is een veelzijdige artieste met internationale faam. Zangeres, pianiste, actrice, stempedagoge, vocal coach, improvisator en componist (Irma Bilbao).

Het klassieke repertoire laat haar niet onberoerd, maar door haar veelzijdig talent is ze veel gevraagd als zangeres voor de creatie van hedendaags werk, gaande van lied tot opera. Ze behaalde verschillende internationale prijzen en in 2003 behaalde ze een Grant van de New York Women Composers, wat een keerpunt betekende voor haar carrière. Zij treedt op in het binnen- en buitenland alsook met haar soloprogramma’s die haar veelzijdigheid duidelijk illustreren. Françoise Vanhecke is niet alleen een zangeres en performer, zij heeft ook het talent en het lef om minder begane paden te bewandelen. Ze staat op de affiche van de belangrijkste muziekfestivals en theaterhuizen van de wereld. Françoise Vanhecke is PhD geaffilieerd onderzoeker bij University College Ghent. - www.francoisevanhecke.com

Er is een piano aanwezig. Je mag ook je eigen instrument meebrengen ter begeleiding.

 

 

max. 15 deelnemers - Schrijf dus op tijd in!
 

Locatie: AZ Maria Middelares, Kortrijksesteenweg 1026, Gent  

(partner van Evta-Be)
 

Prijs: Leden €35 (€15 student) / Niet-leden: €45 (€25 student)

lunch: €10 (Je mag ook je eigen lunch meebrengen)
 

Deadline voor inschrijving & betaling:
Mail ons voor 8 maart.
 

Voer de betaling voor 8 maart uit op onderstaand rekeningnummer:

BE69 0688 9438 3978

Vermeld bij de mededeling zeker

- workshop 16 maart
- naam
- status (lid / niet-lid / student)
- lunch / geen lunch