Lichtenberger - Klankgeoriënteerd Zingen

zaterdag 25 mei 10 - 16 uur

Livia Cuypers & Anita Eggermont

De Lichtenberger methode is een stempedagogische methode en is bij ons ook bekend onder de naam 'Klankgeoriënteerd Zingen en Spreken'. De methode is ervaringsgericht en wil de zanger/spreker via zintuiglijke waarneming (en niet via denken) in dieper contact brengen met klank en lichaam. Zo kunnen spanningen verminderen en kan de klank zich vrijer ontwikkelen en verrijken.

Ghisela Rohmert (zangeres en zangpedagoge) ontwikkelde deze methode naar aanleiding van een wetenschappelijk onderzoeksproject aan de universiteit van Darmstadt. In 1982 richtten Ghisela Rohmert en dr. W. Rohmert (professor in de ergonomie) het Lichtenberger Institut für angewendte Stimmphysiologie op. www.lichtenberger-institut.de

Praktisch:
De workshop is bedoeld voor personen die kennis willen maken met de Lichtenberger methode. Iedereen, ongeacht leeftijd of stemervaring, kan deelnemen. Er zal in kleine groepjes (6 personen) individueel en ervaringsgericht gewerkt worden. Het luisteren naar elkaar is erg stimulerend en leerrijk.

Expertisecentrum Stem, Herestraat 49, 3000 Leuven (partner van Evta-Be) 

Prijs: Leden €35 (€15 student) / Niet-leden: €45 (€25 student)

lunch: €10 (U kunt ook uw eigen lunch meebrengen)

Inschrijven: Deadline 15/5/2013. Mail naar info@evta-be.com

max. 24 deelnemers (2 x 2 sessies van 2,5u, 6 pers. per sessie)