12 oktober 10-17u twee workshops

2 workshops bij onze nieuwe partner, het Conservatorium van Kortrijk. 
Conservatoriumplein 3, 8500 Kortrijk

Voor de eerste keer kunnen wij een workshop organiseren in West-Vlaanderen, waarvoor wij de directie van het Conservatorium van harte danken. De locatie is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer.

 

10u - 13u: Stemwetenschap vertaald naar de praktijk - Laurel Irene (US) & Dr. David Harris (US)

Vind je ook dat de wetenschap rond de stem misschien heel waardevol kan zijn maar soms moeilijk interpreteerbaar voor een zangdocent? Dan biedt deze workshop de sleutel. VoiceScienceWorks, vertegenwoordigd door Laurel Irene en Dr. David Harris, vond ook dat zangdocenten enkel wetenschappelijke kennis kunnen doorgeven aan hun studenten, als deze direct toepasbaar is in een zangles. Zij zijn de oprichters van www.voicescienceworks.org, een organisatie met als missie het aanbieden van gratis info om stemprofessionals te helpen uitdagende en recente stemwetenschap te vertalen naar direct te gebruiken technieken. 
Een klein voorbeeldje? Herinner je de recente Laurel / Yanny hype waar de ene groep mensen Laurel hoorde en de andere groep Yanny. Klik hier om te weten waarom.

Ook interessant is hun blog over straw phonation. Wij hebben al workshops rond Lax Vox gehad en werken met de Flow Ball. Hier leggen zij haarfijn uit waarom ook deze methode zeer zinvol is om een vrijere stem te krijgen. Klik hier om de blog te lezen.

14u - 17u Complete Vocal Fitness - Claudia Friedlander, Fitness in functie van je stem

DMus, NASM-CPT, CES, PES (US)

Claudia past het concept van sportspecifieke training toe op de stem, op veel verschillende manieren. De workshop zal de principes van kracht- en flexibiliteitstraining behandelen, en demonstreren hoe ze gebruikt kunnen worden om uitlijning, stabiliteit, luchtmanagement en beweeglijkheid van de larynx te optimaliseren.
Zij die vorig jaar op ons symposium aanwezig waren hebben o.a. meegemaakt hoe een squat (door de knieën buigen) kan aanduiden waar je een stemprobleem kunt krijgen (of hebt) omdat de balans in je lichaam niet optimaal is en je larynx dan niet vrij kan functioneren.
Via deze link, legt Claudia uit hoe je minder spanning op de tong kunt krijgen.
Tijdens haar workshop zal Claudia nog veel meer praktische in de zangles toepasbare oefeningen geven.

Voor deze workshops kan er ook nog last minute ingeschreven en ter plekke betaald worden. Graag gepast geld meebrengen.

Tarieven:                   1 workshop                                                                Beide workshops

  voor 1/10 na 1/10 op 12/10 voor 1/10 na 1/10 op 12/10
Niet lid 85 € 90 € 100 € 153 € 158 € 170 €
Niet lid student 45 € 50 € 60 € 81 € 86 € 90 €
Lid 50 € 55 € 60 € 90 € 95 € 100 €
Lid student 30 € 35 € 40 € 54 € 59 € 60 €

Klik hier om in te schrijven.

Schrijf het juiste bedrag over op BE69 0688 9438 3978 met vermelding van...

- dezelfde naam als voor je inschrijving(en)

- de titel van de workshop(s)

- of je lid bent of niet

Eens je betaling toegekomen op onze rekening BE69 0688 9438 3978 ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt hiervoor geen bevestiging meer. Na de deadline ontvangt elke deelnemer nog een mail met details over het verloop van de workshop en een wegbeschrijving.