14 april 2018 - 10.30 tot 18u

Symposium “Je lichaam, je stem” in het kader van “World Voice Day”  

Het symposium zal doorgaan bij onze partner Thomas More, Kronenburgstraat 68 in Antwerpen.

Omdat wij op het symposium van 2016 ervaren hebben dat de interactieve lezingen bijzonder gewaardeerd werden door de aanwezigen, gaan wij in 2018 nog een stapje verder. In de voormiddag geven de voordrachtgevers een presentatie over hun manier van werken. In de namiddag geven diezelfde mensen roterende workshops zodat iedereen kan ervaren welke invloed lichaamswerk op je stem heeft.

Zoals altijd is ons symposium toegankelijk voor iedere liefhebber van goed stemgebruik.

Onderwerpen:

Priske Dehandschutter: “Over Zingen en Zijn”

Wat reguleert de zanger? Zingen; een ambacht van ons lichaam, waarneming, en psyche. Symbiose of synergie? Waar raken zangles en traumatherapie elkaar? Moeten we de grenzen bewaken? En wat te doen met zangers die tegen een ontwikkelingsmuur aanlopen, kunnen we een manier vinden om zingend over het muurtje te kijken?

 

Herlinde Wynants: “Tensegriteit en de relatie lichaam en stem”

Het woord “veerkracht” verwijst naar de veer die, nadat ze samen is gedrukt, opnieuw opveert en haar oorspronkelijke vorm inneemt. Een veer die te lang spanning vasthoudt (ingedrukt blijft), verliest die veerkracht. Een veerkrachtig lichaam leidt naar een soepele veerkrachtige stem.

 

 

Raf De Groote: “Body Mapping: body, mind and breathing” geeft antwoorden op volgende vragen:

Hoe kan je ideale functionaliteit volgens je “design” belichamen en hoe kan je uit de neerwaartse spiraal van -het kijken naar beperkingen en “dont’s- geraken? Hoe wek je je proprioceptie en hoe kan je dit aanwenden? Hoe kan je het "autonoom “zenuwstelsel intentioneel beïnvloeden om innerlijke rust te meten en te regelen? Het doel is om écht “vanuit je lichaam” te zingen, vrij van mysterie en dogma.

 

Susan Tordoff (GB): “Your body, your voice”

Een acteur-zanger moet woorden overbrengen op een manier waardoor ze nieuw en fris lijken en alsof hun karakter ze voor de eerste keer zegt of zingt. Met dit in gedachten is het essentieel om een goed begrip te hebben van hoe de stem kunnen gebruiken om vertel welke emotie dan ook vereist is. Cicely Berry, volgens wiens methode Susan werkt, geeft specifiek aan hoe de woorden een 'gevoel' weergeven en hoe het publiek die gevoelens deelt.

Deadline inschrijvingen 4 april

Tarieven: Niet-leden: 90€, studenten -26j. 50€, Evta-Be leden 55€, studenten -26j. 35€ broodjeslunch inbegrepen.

Graag hier registreren.  (link wordt later actief)

De inschrijving is pas geldig na ontvangst van je betaling met vermelding Symposium lid of niet-lid.

Wens je met een groep (min. 10 pers) in te schrijven zoals koorleden of leraren van een school? Dan krijg je 10% vermindering op de toegangsprijs. Gelieve bij de inschrijving de namen van alle groepsleden te vermelden.

Eens je betaling toegekomen op onze rekening BE69 0688 9438 3978 ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt hiervoor geen bevestiging meer. Na de deadline ontvangt elke deelnemer nog een mail met details over het verloop van het symposium en een wegbeschrijving.