14 maart 2020 - Workshopdag "Comfortabel in de spotlights:The mental training of singing".

Comfortabel in de spotlights:

The mental training of singing

Weten hoe podiumvrees, stress en mentale blokkages om te buigen naar positieve energie.

In samenwerking met onze partner Thomas More, Kronenburgstraat 62, 2000 Antwerpen

 

 

10-13u: Workshop 

Mental training for performers: Ownership Balance

Met Lise Liv Skovgaard (psycholoog, vocal coach, zangeres. (DK)

Als zangcoach begeleidt Lise Liv al reeds 16jaar zangers op zowel vocaal technisch als mentaal vlak. Ze is ook een ervaren therapeut in het werken rond stress, angst en depressie.

Haar visie: Ownership Balance is gebaseerd op de idee dat technische verworvenheden en mentale flexibiliteit 2 essentiële vaardigheden zijn voor een artiest.

Iedere artiest heeft zijn beperkingen; als we deze ervaren hebben we 2 keuzes: bang worden of accepteren dat ze bestaan.

Wanneer we kiezen voor acceptatie creëren we flexibiliteit in ons denken. Deze flexibiliteit geeft ons de beste mogelijkheden om uitdagingen aan te gaan. Het doel is leren hoe de geest soepel te houden. Ownership Balance gaat over het delen van strategieën om uitvoerders te helpen met hun meest cruciale les; hoe om te gaan met de dingen die we niet kunnen veranderen en de dingen die we kunnen veranderen ook daadwerkelijk te veranderen.

14.15-17.15u: Workshop Safely navigating emotions on stage

Met Verena Welser (AT) Fitzmaurice Voicework® geassocieerd teacher, zangeres, Montessori educator, psychotherapeute.

Heb je ooit je hart voelen razen net voor je het podium opging? Of had je wel eens oncontroleerbaar knikkende knieën terwijl je je goed voorbereide lied zong? Diepgewortelde lichamelijke emoties kunnen de kop op steken tijdens intense momenten op scene. Verena zal dit kruispunt tussen de psyche en de stem als centraal thema behandelen tijdens deze lezing/workshop.
Elke emotie bevat een potentiele energie die kan worden uitgedrukt of onderdrukt. Maar emoties kunnen ook een hefboom zijn voor wat men op een podium wil bereiken. De combinatie van psychotherapie en stemwerk geeft ons sterke tools om elke emotie in te zetten voor een authentieke, levendige performance.
Tijdens deze lezing/workshop leer je een aantal eenvoudige tools die je helpen om in controle te blijven van de gestructureerde performance terwijl je navigeert doorheen de flow van (soms onverwachte) emoties.
Na de presentatie van het theoretisch kader van zowel Fitzmaurice Voiceworkâ als Concentrative Movement Therapy, zal Verena een selectie van praktische oefeningen geven, gecentreerd rond bewustzijn en expressie.

Schrijf nu in, en verdien onmiddellijk je lidgeld al helemaal terug

Voordeeltarief ganse dag exclusief voor EVTA-be leden:
            €85
            €50 (studenten tot 26j)

Normale prijs:   
            €153
            €81 (studenten tot 26j)
 
Ben je niet heel de dag vrij, wees welkom om toch één van de workshops mee te pikken:
 

Voordeeltarief exclusief voor EVTA-be leden (één workshop naar keuze):
            €50
            €30 (studenten tot 26j)

Normale prijs (één workshop naar keuze)
           €85
           €50

Ben je geen lid van European Voice Teachers Association, Belgium (EVTA-be) maar wil je toch van het voordeeltarief genieten? Via deze link kan je tegelijkertijd lid worden, en inschrijven.