24 oktober 2020 - Comfortabel in de spotlights: The mental training of singing

Weten hoe podiumvrees, stress en mentale blokkades om te buigen naar positieve energie.

Online interactieve workshops ter vervanging van de geannuleerde Workshops van 14 maart omwille van Covid-19.

10-13u: Workshop

'Als we er ons op focussen, breidt het zich uit' - Een inleiding tot cognitieve gedragsbenaderingen om nerveuze artiesten te helpen

Met Petra Raspel Borzynski (UK), vocal coach met speciale expertise in het helpen van uitvoerende artiesten en creatievelingen om beter en ondanks hun angsten te presteren.​

n deze workshop zullen we kijken naar relevante "top-down" benaderingen om nerveuze artiesten te helpen.

We beginnen met een inleiding op het uitgestrekte gebied van (faal) angst:

• Als zenuwen meer zijn dan 'alleen maar stress': de verschillende manifestaties van angst (somatisch, cognitief en gedragsmatig)

• Waarom het begrijpen van de neurowetenschap van "vechten, vluchten of bevriezen" de eerste stap is naar verwijdering van het stigma en het normaliseren van onze fysiologische reacties

• Hoe en waarom we angst voor muziekprestaties ontwikkelen

• Het verschil tussen "top-down" en "bottom-up" -benaderingen, en waarom er geen “Eén oplossing voor alles” is als magische formule "

We zullen dan een inleiding geven in de meest gebruikte “top-down”/ cognitieve gedragsbenaderingen en we proberen verschillende technieken uit met als doel jezelf te versterken en het mogelijk te maken om vooruitgang te boeken.

Petra Raspel Borzynski is een vocale coach met speciale expertise in het helpen van uitvoerende artiesten en creatievelingen om beter en ondanks hun angsten te presteren.

Ze heeft diploma's in muziek, uitvoeringspedagogiek en psychologie en is getraind in verschillende therapeutische modaliteiten zoals counseling, CBT, MBSR/ MBCT en somatische therapie.

Petra's werk op het gebied van zang, creativiteit en prestatiepsychologie kwam aan bod tijdens verschillende conferenties, in verschillende publicaties en podcasts. Zij streeft naar een integratieve benadering waarnaar zij soms verwijst als "therapeutische coaching".

Zij kan terugkijken op een muzikale carrière, theatervoorstellingen, privéonderwijs en bij academische instellingen in zowel Duitsland als het VK en zij woont en werkt momenteel in Glasgow/ Schotland.

14-17u: Workshop Safely navigating emotions on stage

Met Verena Welser (AT) Fitzmaurice Voicework® geassocieerd teacher, zangeres, Montessori educator, psychotherapeute.

Verena zal ons alles vertellen over haar inzichten in de relatie tussen stem en psyche en de invloed op podiumangst en flow. Er is ook plaats voor oefeningen en tips en tricks om mee aan de slag te gaan.

Opgelet: beperkt aantal deelnemers zodat elke deelnemer voldoende betrokken kan zijn via ZOOM.

Prijs:

Leden en studenten: €50

Niet-leden: €80

Schrijf nu in!

Schreef je eerder dit jaar in voor een workshop die werd geannuleerd? Dan word je persoonlijk gecontacteerd.

Ben je geen lid van European Voice Teachers Association, Belgium (EVTA-be) maar wil je toch van het voordeeltarief genieten? Via deze link kan je tegelijkertijd lid worden, en inschrijven.