4 november 10-17u Watersportlaan 5 - 9000 Gent

 

                                                                                          

4 november 10-17u Watersportlaan 5 - 9000 Gent

Workshop 1 - 10-13u: De kracht van je tong

Nico Lambrechts

Toegankelijk voor zangers, sprekers, logopedisten en iedereen die interesse heeft in het onderwerp

De tong is het meest beweeglijke orgaan in het menselijke lichaam en heeft 8 (!) spieren nodig om te kunnen bewegen. Een correcte tongplaatsing zowel in rust als tijdens spreken en zingen is essentieel voor een gezond tong- en stemgebruik. Foutieve mondgewoonten en het niet correct gebruiken van de tong hindert de vrije beweging van de larynx, kan leiden tot hypertonie thv de laryngale musculatuur met stem- en slikproblemen tot gevolg. De tong helpt bij het articuleren en zich verstaanbaar maken.Verder speelt de tong een enorm belangrijke rol in de ontwikkeling van kaak en aangezicht, de vorming van keel- en schedelholtes (belangrijk ifv resonantie) en een goede ontwikkeling van het gebit (orthodontie).

Nico Lambrechts, osteopaat D.O., gaat dieper in op de anatomie en functies van de tong, licht de rol van de tongfunctie toe in het orofaciale/stomatognatische systeem en geeft enkele praktische oefeningen ter optimalisatie van de tongfunctie.

Toegangsprijzen: Niet leden: € 85 (€ 45 studenten) - leden Evta-Be € 50 (€ 30 studenten)

Schrijf je online in op: https://nl.surveymonkey.com/r/CXPCGJW Schrijf het juiste bedrag over op BE69 0688 9438 3978 met vermelding van dezelfde naam als voor je inschrijving. Wie liever niet online inschrijft: stuur een mail naar info@evta-be.com met opgave van Masterclass of aan welke workshop je deelneemt en of je lid bent of niet. Graag ook je gsm nr. en betalingsbewijs als bevestiging van deelname toevoegen.

.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Workshop 2 - 14-17u: De boodschap overbrengen met creatief, strategisch en gezond stemgebruik Complete Vocal Technique voor sprekers met Sarah Algoet, Authorised CVT Teacher

Toegankelijk voor sprekers en zangers, logopedisten, leraren, mensen die veel moeten onderhandelen en iedereen met interesse in het onderwerp

Onze stem is een van de elementen bij uitstek die de connectie lichaam-geest illustreren. Hoe je je voelt zal meteen een weerslag hebben op hoe je klinkt. En hoe je klinkt zal ontegensprekelijk een groot effect hebben op hoe je boodschap aankomt bij wie je toespreekt. Maar wat als de klank van je stem niet past bij je boodschap?Het is mogelijk om je stem te kleuren, zodat ze 100% illustreert wat je wil zeggen op dat moment. Vandaag wil je warm, zacht en begripvol klinken. Maar misschien krijgen zelfzekerheid en doelgerichtheid morgen de prioriteit. Het kan allemaal. Leer je stem kennen en ontdek de vele mogelijkheden die er zijn om je boodschap te ondersteunen op een gezonde en wetenschappelijk onderbouwde manier.

Toegangsprijzen: Niet leden: € 85 (€ 45 studenten) - leden Evta-Be € 50 (€ 30 studenten)

Schrijf je online in op: https://nl.surveymonkey.com/r/CXPCGJW Schrijf het juiste bedrag over op BE69 0688 9438 3978 met vermelding van dezelfde naam als voor je inschrijving. Wie liever niet online inschrijft: stuur een mail naar info@evta-be.com met opgave van Masterclass of aan welke workshop je deelneemt en of je lid bent of niet. Graag ook je gsm nr., adres en betalingsbewijs als bevestiging van deelname toevoegen.

De activiteiten gaan door in het Nederlands. Bij meertaligheid van de deelnemers zal ook het Engels gebruikt worden.

Vzw Evta-Be, Veldstraat 5, 2520 Ranst

www.evta-be.com

info@evta-be.com