Ayla Benoy - Voorzitter advisory board en verantwoordelijke internationale relaties

Ayla Benoy heeft een passie voor alles wat met de menselijke stem te maken heeft. Als zelfstandige stemtherapeut en stemcoach heeft ze haar eigen praktijk te Berlaar. Ze is verbonden aan de Voice Clinic te Duffel en aan de groepspraktijk Wollants te Hove. Ayla gelooft sterk in een holistische benadering van stem en werkt nauw samen met andere disciplines zoals (stem)osteopathie, kinesitherapie en zangonderricht. Tevens geeft ze de lessen stemtraining aan het Lemmensinstituut te Leuven en ze verzorgt freelance workshops stemtechnieken.

Ze begeleidt voornamelijk volwassenen en jongeren, maar ook kinderen kunnen bij haar terecht. Ze behandelt medische stemklachten en coacht professionele stemgebruikers zoals leerkrachten, journalisten, politici, acteurs, mensen uit het bedrijfsleven…

Ayla behaalde een master in de logopedische en audiologische wetenschappen aan de KU Leuven. Aansluitend specialiseerde ze zich in stem. Ze volgde diverse cursussen in het binnen- en buitenland. Ze volgde het postgraduaat Stem aan Thomas More Antwerpen (BE) en studeerde aan de Royal Central School of Speech and Drama te Londen (UK). In 2014 werkte ze mee aan het Europese wetenschappelijk onderzoek ‘The Singing Sofa’.