Patricia PE Janssen - Secretaris-penningmeester

Mezzo sopraan Patricia PE Janssen startte haar muzikale carrière als 8 jarige in de Stedelijke Academie van Merksem. Hier nam ze eerst de dwarsfluit onder handen waarvoor ze in 1998 haar diploma behaalde. Daarnaast experimenteerde ze enkele jaren met de klarinet waarna solozang ten tonele kwam.Na klassieke zang aan de academie bij Dirk Van Croonenborch en Martine Renson spitste ze zich gedurende een jaar toe op musical bij Pascale De Turck in dé Kunsthumaniora te Antwerpen. Voor drama kon ze bij Wim Lancrock en Frank Hoelen terecht.

De combinatie zang-theater lag haar wel, maar haar passie bleef de oude muziek. Ze volgde gedurende 3 jaar privélessen bij Stratton Bull (Cappella Pratensis) tot ze naar Cambridge verhuisde. Bij haar terugkeer pikte ze de draad op en volgde ze zangles bij Lieven Termont (Capilla Flamenca) aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven waar ze in 2013 cum laude afstudeerde. Als actief lid van Evta-Be schoolt ze zich regelmatig bij over nieuwe wetenschappelijke inzichten en allerhande stemtechnieken.

Tijdens haar verblijf in Engeland zong ze bij The Cantus Singers of Cambridge en het kamerkoor Cantores. In 2004 richtte ze er het ensemble Mensurabilis op dat sinds 2009 wordt verdergezet in een Belgische bezetting. Het repertoire bestaat uit muziek en muziektheater uit de Middeleeuwen en Vroeg-Renaissance.

Als zangeres heeft ze aan koorprojecten meegewerkt onder de leiding van o.a. Sigiswald Kuijken, Nicholas Achten, Bart Van Reyn, Etienne Siebens, Michel Tabachnik, Paul Dombrecht, Dirk Snellings, Erik Van Nevel, Hendrik Vanden Abeele, Rebecca Stewart, James MacMillan en Eric Whitacre.

Haar focus ligt nog steeds op oude muziek, waaronder Middeleeuws muziektheater, maar ook hedendaagse klassieke muziek staat op het menu, onder andere als lid van SWARA vocal ensemble.

Sinds februari 2013 geeft ze zangles in AMW Lubbeek. Haar zangklas werd uitgenodigd om mee te werken aan de nieuwe creatie van Vladimir Gorlinsky tijdens het TRANSIT festival in oktober 2013. Een jaar later voerden ze hun eigenste musical Any dream will do op en in 2016 verkenden ze de wereld van de opera met Ceci n’est pas un opéra, Orpheus with a twist.

Daarnaast is ze werkzaam binnen Constig als stemcoach en klanktherapeut, en werkt ze zowel met groepen (koren) als individuen aan het vinden van hun eigen stem.

Naast het muzikale, heeft Patricia ook een administratieve achtergrond, en heeft ze een diploma boekhouden-informatica op zak.