Workshop op 27 april 2019 - 10-13u “Prosodie, lichaam en stem” met Herlinde Wynants

Kunsthumaniora Antwerpen (Karel Oomsstraat 24) 

Na de lezing en workshop op het Symposium “Tensigriteit en de relatie lichaam en stem” met Herlinde Wynants, was iedereen ervan overtuigd dat dit onderwerp een echte “eye opener” was.

Daarom deze workshop, die er enigszins op aansluit maar toch eigen accenten heeft.

Chronische gezondheidsklachten worden voorafgegaan en mede onderhouden door een onevenwicht in het autonome zenuwstelsel. Een dergelijk onevenwicht noemen artsen “autonome dysfunctie”.

De prosodie (de toonhoogte, het timbre, de ritmiek en de mate van ademsteun van het gesproken woord) weerspiegelt het evenwicht/onevenwicht van het autonome zenuwstelsel.

Het herstellen van een disbalans in het autonome zenuwstelsel heeft onmiddellijke repercussies op de kwaliteit van de stem. Via groepssessies leert Dr. Herlinde Wynants hoe de balans wordt hersteld.

Kleine, mekaar opvolgende opdrachtjes in groep, prikkelen zintuigen en reflexen, waardoor het ganse lichaam opnieuw als een gecoördineerd geheel kan functioneren.

In deze workshop worden de deelnemers uitgenodigd om letterlijk beter in hun vel te komen zitten. . . en dit kan je horen aan hun stem.

Dokter Herlinde Wynants is 30 jaar arts. Naast een specialisatie in algemene inwendige ziekten, werkte ze in het Antwerps Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskunde en later ook in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Sinds ze in 1995, na specialisatie tot internist is beginnen werken in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is ze zich steeds meer gaan interesseren in patiënten met ME, CVS, Fibromyalgie, spasmofilie, spastisch colon, en burn-out.

Vanuit deze interesse is in 2005 het boek “Waarom wil Pinokkio een jongen worden? Stress en overbelasting, mechanismen die leiden tot gezondheidsklachten, disfunctioneren en negatieve emoties.” geschreven, herwerkt in 2008. In 2015 is het boek “Gezond zijn is plezant. Stap voor stap je veerkracht herwinnen” uitgebracht. Hierin zijn verschillende liedjes opgenomen om vanuit lichaam en stem de veerkracht terug te vinden of te verbeteren.

Deze workshop is voor iedere professionele stemgebruiker een echte aanrader, maar ook voor wie dagdagelijks veel moet praten in gezelschap of zingt in een koor.

Deadline inschrijvingen 17 april

Graag hier registreren.

Toegangsprijzen per workshop:

Niet leden: € 85 (€ 45 studenten) - leden Evta-Be € 50 (€ 30 studenten)

Wie inschrijft voor de 2 dagdelen betaalt als niet-lid slechts 153€ (81€ studenten) - als lid: 90€ (54€ studenten).